De bamboe textiel parasol heeft een gebogen bamboe frame met een gespannen textiel doek, gemaakt in milieuneutrale en sociaal vriendelijke, ambachtelijke productie. In standaard configuratie kan deze parasol voor korte tijd als paraplu dienen.

De textiel parasol in standaard uitvoering heeft rondere vormen vergeleken met de vlakkere klassiek Thaise parasol. Er zijn twee versies, de handgedragen versie en de tuin en terras versie.

De standaard textiel parasol is niet waterdicht, maar kan een regenbui wel goed aan. Waterdichte varianten zijn mogelijk.

Bamboe textiel tuinparasols

Bamboe Textiel Tuinparasol, wit, 254 cm in een geoogst rijstveld
Bamboe Textiel Tuinparasol, wit, 254 cm in een geoogst rijstveld bij onze werkplaats - (nog niet op uw terras)

De textiel tuin- en terrasparasol heeft de volgende maten:

  • Ø 205 cm, hoogte 235 cm, gewicht 4.0 kg
  • Ø 254 cm, hoogte 268 cm, gewicht 5.6 kg

Vaak vereenvoudigt aangeduid als 200 cm en 250 cm.

Andere maten zijn mogelijk.

De bamboe textiel tuin- en terrasparasol heeft een basis stok en een verlengstok. Een voetstuk is niet inbegrepen. Wij adviseren een voetstuk uit uw lokaal tuinbouwcentrum. Wel is een passende bamboe driepoot leverbaar.

De bamboe textiel tuin- en terrasparasol is licht en gemakkelijk te hanteren. Eenvoudig op te stellen en net zo eenvoudig opgevouwen weer terug het huis, de caravan, camper of auto in.

Bamboe textiel handparasols

Twee bamboe textiel parasols, oranje en geel
Twee bamboe textiel parasols, oranje en geel, 85 cm. Voor schaduw en kort verblijf in regen.

De textiel handparasol heeft de volgende maten:

  • Ø 85 cm, hoogte 72 cm,  gewicht 450 g
  • Ø 100 cm, hoogte 75 cm, gewicht 550 g

De bamboe textiel handparasol heeft een handvat voor een goede grip.

Kleuren textiel tuin- en handparasol

Voor de bamboe textiel parasol zijn 10 kleuren beschikbaar. Blauw, donkergroen, lichtgroen, lila, gebroken wit, oranje, roze, paars, rood en geel.

Ontwerp-motieven

We maken deze parasol in effen kleuren, maar ook in vele stoffen en kant-en-klare dessins, die hier niet allemaal getoond kunnen worden.

Aangepaste logo's, ontwerpen, prints en beschilderingen kunnen worden toegepast.

Wij passen steeds vaker digitale prints toe. U kunt hiervoor uw eigen bedrukte ontwerpen maken. Minima en kosten voor digitale prints zijn in de laatste jaren sterk gedaald.

Materiaal en proces

Deze parasol is gemaakt met een 8 ribben bamboe frame van geselecteerde volwassen bamboe stelen. De ribben zijn gebogen, breder, per stuk iets zwaarder, en de vorm is ronder vergeleken met een klassieke vlakke frame.

De standaard overdekking bestaat uit Toray weefsel, een bestendig synthetisch materiaal met een degelijke levensduur. Voor de standaard uitvoering zorgt dit materiaal voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft een bepaalde gelijkenis met canvas doek. Het is niet waterdicht - maar kan wel tegen een bui; de UV wering is niet bepaald - maar geeft goede schaduw.

Opwaarderingen

Opwaarderingen liggen in het soort textiel voor het doek. Hier is een breed assortiment van natuurlijke, samengestelde en synthetische stoffen mogelijk.

Variaties

Bamboe textiel balkonparasol: Voor Nederlandse balkons met traditioneel minder ruimte maken wij een hybride bamboe balkonparasol: een bamboe handparasol en een lange tweedelige bamboe stok. Je zet de handparasol in de bamboe stok en je hebt een staande balkon parasol. Wel moet je een eigen voetstuk gebruiken, of de bamboe stok aan het balkon vast maken. De parasol heeft een handgreep met originele bamboe winding in plaats van een houten handgreep. Je kunt de balkonparasol makkelijk uit de bamboe stok halen en buitenshuis als handparasol gebruiken. De hybride bamboe balkonparasol is leverbaar in maten Ø 85 en 100 cm.

Alternatief is ook een iets vlakkere frame-vorm mogelijk; hier zijn geen meerkosten aan verbonden. U moet het dan wel aangeven.

Voor de Aziatische markt maken wij onder andere een decoratieve hand parasol met vlakke frame en een doek van kunstmatige zijde.

Verzending

Wij hanteren lage minimale bestelhoeveelheid met verzending per post, contract-courier of vracht. Kleinere aantallen kunnen vaak goed per courier, grotere aantallen per zeevracht (schaalvoordeel vanaf 30-40 tuinparasols) De kosteneffectiviteit van de  verzendmethodes is wel vaak niet lineair met de hoeveelheid, en ook veranderlijk. Wij houden dit continu bij en adviseren hierbij graag.

Behandeling

De bamboe textiel parasol houdt van de zon. In regen zal de standaard Toray textiel parasol na circa 20-30 minuten water doorlaten, zonder hierbij beschadiging op te lopen; alvorens het opbergen ervoor zorgen dat hij volledig droog is. Het doek kan (met een beetje doe-het-zelf moeite) eraf gehaald worden om het te wassen.  Voor de bamboe frame een vochtige doek gebruiken, geen schurende of bijtende middelen, en drogen, bij voorkeur in de zon.

De textiel tuin- en terrasparasol heeft een voetstuk nodig, wij adviseren een pijp in de grond of ca. 40 kg gewicht. Bij wind is hij eenvoudig in te klappen, bij storm risiko binnenshuis halen, ook bij langdurige regen en forst. Deze parasol is makkelijk door één persoon hanteerbaar, en vergt voor de opslag weinig ruimte.

Versies

Verkrijgbaar als basismodel zoals hier beschreven, of als merknaam met bijzondere materialen en kenmerken.

De door ons geproduceerde Supabrella® van Haasch is een speciaal design met een doek van water- en UV werend natuurlijk katoen, een designer draagtas, de Supabrella® merk signatuur, en is nu verkrijgbaar bij verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en Australië, nog niet direct in Nederland.

Verkrijgbaar bij

Onze textiel parasols basismodel

[ Er zijn nog geen verkooppunten opgenomen ]

De Supabrella® parasol en paraplu

Vragen of order

> Neem contact op

 

Foto erkenning

  • Banner foto "Bamboe Textiel Tuin- en Terrasparasols, wit, 250 cm op het terras van restaurant Münsterhöfli Zürich, Switzerland" is creatief eigendom van Münsterhöfli (FB, IG), interior design by Atelier72 GmbH, met bamboe textiel tuin- en terrasparasols uit de werkplaats van Parasol Paradijs.
  • Banner foto "Bamboe textiel parasol, paars, met model in serpentine sari" is creatief eigendom van Kru Kara - Kara Polasit (Persoonlijkheid en Runway Opleiding) met een bamboe textiel parasol uit de werkplaats van Parasol Paradijs.
  • Foto "Twee bamboe textiel parasols, oranje en geel, 85 cm" is creatief eigendom van Supa P. en Parasol Paradijs
  • Foto "Bamboe textiel tuin- en terrasparasol, gebroken wit (off-white), 254 cm" is creatief eigendom van Supa P. en Parasol Paradijs