In het kort

Informeer > onze offerte > beslis/verfijn > bestel > productie & verzending > ontvang.

Meer over ons > hier
Informeer of bestel > hier

Onze klanten

De detailhandel, webshops, horeca, scholen, medische centra, evenement organisatoren, groothandel, bedrijven. Consumenten, indien onze artikelen niet in de lokale handel verkrijgbaar zijn.

Op bestelling

Onze producten worden op bestelling gemaakt. De productietijd is circa 3-14 dagen. FCL (full container load) en LCL (less than container load) productietijden zijn ongeveer 4-6 weken met voorafgaande planning.

Met name voor groeiende bestellingen door consumenten houden wij nu ook een (beperkte) voorraad aan.

Prijzen

In > Prijzen geven wij onze consument-adviesprijzen voor de detailhandel aan. De detailhandel kan naar eigen inschatting van deze prijzen afwijken. Als je rechtsteeks bij ons koopt, hanteren wij een fabrieksprijs voor onze producten. Er komen immers wel nog verzendkosten bij.

Wij rangschikken onze fabrieksprijsen naar hoeveelheid. Deze "Ex Works" fabrieksprijzen omvatten exportverpakking en exportdocumentatie. Verzendkosten zijn niet inbegrepen. De "Ex Works" prijzen zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Onze fabrieksprijzen zijn alleen relevant in combinatie met verzendkosten. Om die te berekenen is het zinvol dat u bij uw prijsaanvraag direct uw eerste benadering van de hoeveelheden en een deadline aangeeft. Dan krijgt u direct een (eerste) duidelijke offerte van ons, inclusief ons advies voor de laagste verzendkosten voor uw leveringsdeadline.

Verzending

Wij maken gebruik van alle verzendmethodes. Van couriers (5-7 dagen), post methodes (10-84 dagen) en zeevracht (30-45 dagen). Verzendkosten zijn in het algemeen afhankelijk van hoeveelheden en levertijd. Deze afhankelijkheid is vaak niet evenredig! Daarom bestaat een belangrijk deel van onze expertise onze klanten ook in efficiënte kosten/baten voor de verzending te adviseren.

De internationale verzendkosten zijn doorgaans aanzienlijk. Bij kleine bestellingen kunnen de verzend kosten hoger uitvallen dan de productkosten. Wees dus niet verrast als bij bestelling van één tuinparasol de "af werkplaats" product prijs onverwacht laag, en de verzendkosten onverwacht hoog zijn. Terwijl het totaalbeeld zonder zonder meer redelijk is.

CO₂ Compensatie
Wij zijn voorstander van veel snellere vergroening van het transport, met name het luchttransport op korte termijn met SAF (sustainable aviation fuel - duurzame vliegtuigbrandstof), en op middellange termijn met groene waterstof, en voor de zeevracht met methanol. Ter overbrugging hebben wij jaren geleden een eigen 20.000 m² (12,5 rai / 2 hectare / 5 acres) privé terrein met circa 1.500 bomen gemengd bos geplant. De jaarlijkse CO₂ opslag van circa 30.000 kg compenseert ook uw pakketzending per lucht of over zee.

MBH

Wij werken met lage minimum bestelhoeveelheden, ideaal voor de onafhankelijke detailhandel. Met groeiende bestelhoeveelheden zijn besparingen in product- en transportkosten mogelijk.

Offerte

Op uw aanvraag sturen wij u een prijsopgave voor het aantal artikelen dat u opgeeft. Onze offerte bevat een specificatie van: 1) de productprijs, 2) de kosten van de goedkoopste verzendmethode en 3) transactiekosten. Onze offerte is 14 dagen geldig.

Bestelling

Nadat u uw selectie heeft afgerond en onze factuur heeft ontvangen plaatst u uw bestelling met een bevestigingsmail en een volledige vooruitbetaling. De productie van uw order begint de volgende werkdag nadat wij uw betaling hebben ontvangen.

Soms werken wij op volle capaciteit, dan begint de productie van uw order iets later; in dat geval informeren wij u vóórdat u uw order plaatst.

Betaling

De betalingsmethodes zijn:

  • Wise (= https://www.wise.com) naar onze bankrekening in Thailand, online. De betalingsmiddelen zijn betaalpas/debet-/creditcard. De overdracht duurt ongeveer 1 dag. Wise, eerder TransferWise, is algemeen de gunstigste methode en de voorkeursmethode.
  • Bankoverschrijving via internationale SWIFT naar onze bankrekening in Thailand. Online of persoonlijk bij de bank, het proces is vrij eenvoudig, maar bij sommige banken nog steeds vrij duur. De overdracht duurt 1-3 dagen.
  • Paypal is door een herstructurering in Thailand afgevallen. Wij adviseren nu Wise (zie boven).

Thailand neemt deel aan het BIC/SWIFT systeem, maar niet aan het IBAN system. Vul bij bank en Wise bij Rekeningnummer/IBAN ons bankrekeningnummer (10 cijfers) in. Voer vervolgens onze SWIFT-code (11 cijfers) in het vak voor BIC/SWIFT in. Voor een bankoverschrijving kiest u het formulier "Bankoverschrijving buiten Europa/buiten het SEPA-gebied".

De overboekingskosten zijn voor rekening van de klant. Voeg voor Wise de op het scherm getoonde overboekingskosten toe aan het betalingsbedrag, zodat het uiteindelijke bedrag in Baht het bedrag wordt dat op onze factuur wordt weergegeven. Vink voor een SWIFT-bankoverschrijving "Overboekingskosten ten laste van de afzender" en "OUR" aan.

Veel klanten kiezen tegenwoordig voor Wise. Het is eenvoudig en gunstig; het is daarom ook onze voorkeursmethode. Internationale bank overschrijvingen variëren per bank en zijn tamelijk prijzig (doorgans tientallen Euro).

Voor LCL- en FCL-bestellingen kunnen andere betalingsvoorwaarden van toepassing zijn.

Kwaliteitscontrole

Wij bewaken de productkwaliteit tijdens het productieproces, controleren onmiddellijk na productie, en nogmaals voordat wij naar onze klanten exporteren. Het is een standaard die wij sinds 2003 ontwikkeld en verfijnd hebben.

Import

Vanaf 2023 zijn de regels alweer verandert! De regels blijven wel simpel:

De website van > PostNL geeft nu de volgende informatie over ontvangst uit Thailand:

  1. Geschenken tot 45 euro: gevrijwaard van alle import kosten.
  2. Product waarde tot 150 euro: geen invoerrechten, wel BTW en €6,00 (€11,00) afhandelingskosten.
  3. Product waarde over 150 euro: invoerrechten, BTW en €17,00 (€17,00) afhandelingskosten.

De lagere afhandelingskosten gelden voor online betaling, de hogere bij de PostNL-punten.

Als u vanuit Nederland één of twee tuin- of terrasparasol(s) bij ons koopt, valt u in categorie 2. In categorie 3 komt er 4,7% invoerrechten bij.

Voor de bepaling dan de drie bovenstaande categorieën worden de verzendkosten niet meegerekend, maar wel bij de berekening van invoerrechten en BTW 🤣 .

Bij > Bpost en andere Europese landen gaan de details in dezelfde richting, maar toch ietwat anders. Het percentage invoerrechten, indien van toepassing, is wel hetzelfde voor gehele EU.

Eenvoudige procedure
De postdienst specificeert eventuele heffingen. Koeriers doen dit ook. Bij zeevracht zendingen wijst de expediteur (of de koper) een zgn. agent aan; de koper kan de inklaring ook zelf doen op het punt van binnenkomst.

De douane beslist
De douane is de hoogste autoriteit voor import beslissingen. De douane heeft de gezaghebbende informatie. De expediteurs (post, koerier, vracht) hebben doorgaans de snelste informatie over import kosten en procedure.

Als standaard import/export praktijk worden alle kosten die aan de import zijn verbonden door de koper gedragen, afzonderlijk van de aankoop bij ons, en ongeacht enige informatie verstrekt door derden en door ons hierboven.

Teruggave

Omdat u direct bij de werkplaats inkoopt, onze producten specifiek op bestelling gemaakt worden en gepaard gaan met aanzienlijke verzendkosten, bieden wij geen vaste regeling voor teruggave zoals dat in de lokale detailhandel het geval is. Wel is voor ons de klant koning. Eventuele mankementen lossen wij graag in wederzijdse overeenstemming op.

Klantenservice

De internationale verkoop van Parasol Paradijs wordt ondersteund door JEDI International, Ltd., een exportspecialist in Chiang Mai, aan wie wij de taak hebben overgedragen een hoogwaardige klantenservice, de laagst mogelijke verzendtarieven, efficiënte exportdocumentatie, en rigide kwaliteitscontrole te garanderen. De ondersteuning door JEDI maakt onze werkwijze efficiënter,  sneller, en kwalitatief hoger. Dit slaat neer op lagere product- en transportkosten.

Betalingen en documentatie van internationale zendingen staan meestal op naam van > JEDI International, Ltd.

Informeer of bestel > hier

 

Wijzigingen voorbehouden.