Thaise bamboe parasols - tuin parasols en hand parasols

De Thaise bamboe parasol is een parasol en paraplu met moderne en traditionele eigenschappen, gemaakt in ambachtelijke productie, milieuneutraal en sociaal vriendelijk. Het is ons speerpunt product.

Bamboe zonbescherming en regenbescherming

Deze parasol is populair in effen kleuren, met strepen, en tal van moderne en traditionele motieven. Hij is goed te herkennen aan een lichte schittering in stralend licht.

De Thaise bamboe parasol wordt ook wel beschreven als Thaise geoliede parasol of oliedoek parasol. Deze bamboe parasols /paraplu's hebben een niet te ontkennen verwantschap met prijzige Japanse bamboe parasols. Ze zijn niet te verwarren met Chinese al dan niet geoliede papier parasols. Voor de Thaise geoliede bamboe parasol en paraplu is van papier geen sprake.

Wij maken dit model in twee versies, de handgedragen parasol, en de tuin- & terras parasol. De constructies zijn principieel hetzelfde, er zijn verschillen in de maten en enige onderdelen.

Thaise bamboe parasols voor de tuin en het terras

Thuis in elke tuin. Gemakkelijk op elk terras. Strakke, moderne lijn. Met een vleugje Azië. De bamboe parasol en paraplu voor de tuin en het terras heeft grotere maten en heeft een verlengstuk voor de hoogte.

Thaise bamboe tuinparasol in tuin met tafel en poes, citroengeel
Thaise bamboe terras- en tuinparasol in tuin met tafel en poes "Filou", citroengeel, 250 cm. Regen en zon.

En ook op de camping:

Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de zon voor charmante bescherming, kleuren donker oranje en violet party
Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de zon voor charmante bescherming, kleuren donker oranje en violet party, 200 cm (©2022 Maharadja-Tenten)
Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de schaduw met gezellige atmosfeer, kleuren donker oranje en violet party
Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de schaduw met gezellige atmosfeer, kleuren donker oranje en violet party, 200 cm (©2022 Maharadja-Tenten)

De bamboe terras- en tuinparasol heeft de volgende maten:

 • Ø 125 cm, hoogte 200 cm, gewicht 2.0 kg
 • Ø 175 cm, hoogte 212 cm,  gewicht 3.0 kg
 • Ø 200 cm, hoogte 220 cm,  gewicht 4.0 kg
 • Ø 250 cm, hoogte 268 cm, gewicht 5.6 kg

Andere maten zijn mogelijk.

De Thaise bamboe parasol voor tuin en terras heeft een basis stok en een verlengstok. Een voetstuk is niet inbegrepen. Lokale bij tuincentra verkrijgbare voetstukken in juiste maat zijn voor deze parasols goed geschikt. Een driepoot bamboe voetstuk is apart wel leverbaar.

Kleuren Thaise bamboe parasol

Effen kleuren

Er is een groot aantal effen standaard kleuren beschikbaar. Exacte aangepaste kleuren kunnen ook per Pantone kleurcatalogus of andere kleurcodes aangegeven worden.

> Bekijk hier de populaire kleuren.

Met beschildering

Met effen kleur als basis is een groot aantal standaard beschilderingen beschikbaar. Daarnaast zijn klantspecifieke beschilderingen en logos deel van onze expertise. Toepassingen reiken van huis, tuin en keuken, bedrijfspromotie, verenigings- en sportevenementen, tot bruiloften, sociale en politieke evenementen. Vergeet niet: bamboe is een milieuneutraal materiaal.

Bovenstaande banner foto's tonen de veelzijdigheid van dit model. Wat ook maar het doeleinde, je kunt er bijna alles mee doen.

Nu het handgedragen model, ideaal voor de promenade en uitje in de stad of een tochtje op het land.

Thaise bamboe handparasols

De Thaise handgedragen bamboe parasol is de kleine zuster van de Thaise bamboe tuin parasol. Zij volgt de zelfde maakwijze van de grotere parasol, met kleinere maten en een handvat. Helaas alsnog iets minder bekend in Nederland, maar met enorm potentieel...

Perfect voor een uitje in the stad of op het land... en de promenade of het strand.

Twee Thaise bamboe parasols, vermiloenrood met strepen, en dwars wit (off-white)
Twee Thaise bamboe handparasols: vermilioenrood met witte strepen, houten top en schortje, 85 cm; dwars wit (off-white), zwarte top, geen schortje, 70 cm. Regen en zon.

De handparasol en -paraplu heeft de volgende maten:

 • Ø 70 cm, hoogte 62 cm, gewicht 300 g
 • Ø 85 cm, hoogte 72 cm,  gewicht 500 g
 • Ø 100 cm, hoogte 75 cm, gewicht 600 g
 • Ø 125 cm, hoogte 95 cm, gewicht 800 g (Speciale uitvoering)

Bamboe parasols op het Wonderfruit Festival

Naast een aantal wereldbekende bedrijven, bekende en minder bekende resorts, universiteiten, medische centers en scholen, is onze werkplaats ook leverancier voor het unieke Wonderfruit Festival in Thailand.

Onze tuin- en terrasparasols op het jaarlijkse Wonderfruit Festival: 1:00, 1:20, 2:40.

https://www.youtube.com/watch?v=fBre0Yu6m1E

Materiaal en vervaardiging

De Thaise bamboe parasol is handgemaakt met een bamboe frame van geselecteerde volwassen bamboe stelen. De fabricage van deze parasol/paraplu vergt ambachtelijk vakmanschap door gespecialiseerde vakmensen. Materialen en process zijn hetzelfde voor handgedragen en tuin/terras versies.

De vervaardiging van het "doek" of de overdekking van Thaise bamboe parasols volgt een traditioneel recept, slechts voor een deel afwijkend van prijzige Japanse parasols. In onze werkplaats bestaat dit uit licht katoen, behandeld met een traditionele, natuurlijke waterafstotende grondlaag en drie waterafstotende kleurlagen.

De gebruikte standaardkleuren worden tegenwoordig met synthetische verf gemaakt. De kleur "naturel" in beige, bevat geen kleur en geen verf, en heeft wel de natuurlijke, milieuneutrale waterwering.

Variaties

De hybride Thaise bamboe balkonparasol. Geschikt voor balkons waar ruimte schaars is, in maten Ø 85, 100, 125 cm. In plaats van een een houten handgreep heeft de de balkonparasol een bamboe winding plus een bamboe verlengstok waar je de parasol in plaatst. Zorg wel voor een voetstuk of een andere manier de bamboe stok aan het balkon vast te maken. Hal de parasol uit de stok om hem buitenshuis als handparasol of paraplu te gebruiken, of breng de parasol met of zonder de stok naar het strand.

De Thaise bamboe parasol wordt standaard geleverd met een zachthouten top omgeven door een schortje. Dit kan worden vervangen door een zwarte (of anderskleurige) top zonder schortje.

Opwaarderingen

De handgedragen versie kan opgewaardeerd worden met een bamboe frame die in wind tunnel tests in rechte wind windkracht 7 stand houdt.

Beide versies kunnen opgewaardeerd worden met milieuneutrale, natuurlijke "food-grade" kleuren ipv. synthetische kleuren. De kleurselectie, glans en waterbestendigheid is beperkter.

Verzending

Wij hanteren lage MOQs met verzending doorgaans per post, contract-courier of vracht. Kleinere aantallen kunnen vaak goed per courier (wij hebben goede prijs contracten met couriers), grotere aantallen per zeevracht (schaalvoordeel bij 30-40 tuinparasols). De kosteneffectiviteit van de  verzendmethodes is wel soms niet lineair met de te bestellen aantallen, en ook nog veranderlijk. Wij houden dit continu bij en kunnen de beste keuze adviseren. Daarnaast kunnen klanten natuurlijk ook voor hun eigen expediteurs kiezen.

Behandeling

De Thaise bamboe parasol houdt van de zon, en kan goed tegen de regen. Zorg er alvorens het opbergen voor dat hij droog is. De overdekking kan met een vochtige doek schoon gemaakt worden, gebruik geen schurende of bijtende middelen. Hetzelfde voor de bamboe frame. Het doek is niet afneembaar.

De Thaise tuin- en terrasparasols hebben een voetstuk nodig, wij adviseren een pijp in de grond of ca. 40 kg gewicht. Bij wind risico is hij eenvoudig in te klappen, bij storm risico binnenshuis halen, ook bij langdurige regen en vorst. De parasol is vrij makkelijk door één persoon hanteerbaar en vergt niet veel ruimte.

Verkrijgbaar bij

> Maharadja Tenten, Vroomshoop, +31 6 1548 9363

Vragen of order

Neem contact op

Foto erkenning

 • Banner foto "Thaise bamboe parasol en paraplu, beschilderd, met model in rode jurk" is creatief eigendom van Kru Kara - Kara Polasit (Persoonlijkheid en Runway Opleiding)
 • Banner foto "Thaise bamboe parasol en paraplu voor tuin en terras, effen kleur wit, op een bruiloft" is creatief eigendom van onze klant Chloe, UK
 • Banner foto "Thaise bamboe parasols en paraplu's op het 2018 Wonderfruit Festival, Thailand" (en onze parasols op Youtube) is creatief eigendom van Wonderfruit Festival, Thailand /Ab Rogers Design, London
 • Foto "Thaise bamboe terras- en tuinparasol in tuin met tafel en poes, citroengeel, 250 cm is creatief eigendom van klant Uwe P.
 • Foto "Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de zon voor charmante bescherming, kleuren donker oranje en violet party, 200 cm" is creatief eigendom van Maharadja Tenten (verhuur en verkoop), Vroomshoop, Overijssel (© 2022 Maharadja Tenten)
 • Foto "Picknick op de camping met Thaise bamboe parasols in de schaduw met gezellige atmosfeer, kleuren donker oranje en violet party, 200 cm" is creatief eigendom van Maharadja Tenten (verhuur en verkoop), Vroomshoop, Overijssel (© 2022 Maharadja Tenten)
 • Foto "Twee Thaise bamboe handparasols, links vermiljoenrood met... " is creatief eigendom van Supa P. en Parasol Paradijs
 • Foto "Binnenkant en weefpatroon van een vermiljoenrode thaise bamboe parasol" is creatief eigendom van Supa P. en Parasol Paradijs

Bijgewerkt op 1 augustus 2023